Välj din egen elproducent – bli kund hos Verve!

Verve är ett elbolag som i samarbete med E.ON utmanar marknaden med ett nytt sätt att köpa och sälja el – som sluter cirkeln på ett hållbart sätt. Med ett elavtal hos oss får du förnybar energi från en lantbrukare nära dig som du själv väljer. Kostnaden för elen går oavkortat till lantbrukaren. Närproducerat, småskaligt och klimatsmart!

Så här funkar det:

100% grönt – ingen bindningstid

När du byter till Verve får du 100% närproducerad el till ett rörligt pris – utan bindningstid. Att byta till Verve går snabbt och smidigt. Det kostar ingenting, men gör skillnad för klimatet och landsbygden varje gång du tänder en lampa eller laddar din mobil.

Det innebär att du:

  • Bidrar till en levande landsbygd
  • Skapar mer förnyelsebar energi
  • Främjar lokal, småskalig elproduktion
  • Sluter cirkeln med mer hållbar konsumtion

Elproducenten Nils-Gustav

“Ursprunget är viktigt”

Lantbrukaren Nils-Gustav Nilsson i Kattarp var tidigt ute med att montera solpaneler på sitt gårdstak. Nu säljer han överskottet av solenergin som elproducent åt Verve.

På Planagården utanför Helsingborg bedriver Nils-Gustav och Eva Nilsson växtodling, men också småskalig produktion av solel. Via Verve säljer de överskottet av sin egenproducerade el direkt till andra hushåll i trakten, vilket innebär att allting tas tillvara lokalt.

– Det är ett bra system för att köpa och sälja energi, och ett intressant upplägg både ekonomiskt och för att bidra till mer närproducerad el. Ursprunget blir viktigare och viktigare, säger Nils-Gustav Nilsson.

Han beskriver elproduktionen som ett bra komplement till resten av verksamheten.

– För mig handlar det mycket om att dra nytta av resurserna som finns här på gården.

Bli kund hos Verve!

Det är många som vill köpa lokalproducerad el från oss, vilket är jätteroligt. Vi jobbar för fullt på att få in fler producenter som du kan välja mellan. Just nu har vi fin solel från Planagården utanför Helsingborg.

Välj din producent

Vad har du för årsförbrukning idag?

Lite uppgifter om dig