Kina – solens rike

Vi pratar ju normalt sett småskaligt och närproducerat här på Verve, men tyckte att det kunde vara viktigt att lyfta upp trenden i världen. Fler länder, fler regioner och fler personer ser nyttan och vikten av att tänka klimatsmart
Läs mer »
solenergi

Magnus Linde – en helt vanlig superhjälte

Vi är både glada och stolta över att Magnus valt oss på Verve. För oss är han en riktig superhjälte - inte för att han förändrar världen utan för att han bidrar med det han kan för att vi ska få ett mer klimatsmart och hållbart samhälle. Ingen av oss kan ensamma göra allt, men tillsammans kan vi bli helt förnybara.
Läs mer »
Magnus Linde Vindkraft

Hur fungerar solkraft?

Vi får ofta frågor om hur vind- och solkraft egentligen fungerar. I två delar tänkte vi ge er en sammanfattning som vi hoppas rätar ut de vanligaste frågetecknen. I första delen tog vi oss an vindkraft, i denna kommer vi att fokusera på solkraft - lokalproducerat, småskaligt och klimatsmart!
Läs mer »
EON solceller

Hur fungerar vindkraft?

Vi får ofta frågor om hur vind- och solkraft egentligen fungerar. I två delar tänkte vi ge er en sammanfattning som vi hoppas rätar ut de vanligaste frågetecknen. I första delen tar vi oss an vindkraft - ett klimatsmart alternativ i lite större skala.
Läs mer »
Småskalig el

Så fungerar elmarknaden

1996 fick Sverige, Danmark, Norge samt Finland en avreglerad elmarknad och elmonopolet försvann. Detta innebar att valet var fritt gällande elhandelsföretag, däremot kvarstod monopolet på elnätsföretag. Nordpool fungerar som en gemensam handelsplats där alla priser sätts gemensamt, avsikten var att elen skulle bli en konkurrensutsatt vara vilket i sin tur innebar att det skulle bli billigare för konsumenten.
Läs mer »
Så fungerar elmarknaden

Tillåt utsläppsfria miljözoner i Skåne!

De fyra världsstäderna, Madrid, Paris, Aten och Mexico city bestämde nyligen att införa ett förbud mot dieselbilar från 2025. För att främja klimatet borde Sverige tillåta kommunerna att införa specifika miljözoner som bara tillåter helt utsläppsfria fordon. Hur mycket gör din kommun för att vara klimatsmart?
Läs mer »
Verve klimatsmart

Så gör du julhelgen mer hållbar

Elförbrukningen i traditionella glödlampor är ofantligt mycket större, hela 27 gånger, jämfört med LED-lampor. Vi ger er lite tips på hur ni kan bli mer energismarta under hela julhelgen.
Läs mer »
hållbar jul

Närproducerat, småskaligt och klimatsmart!

Verve är ett elbolag som i samarbete med E.ON utmanar marknaden med ett nytt sätt att köpa och sälja el – som sluter cirkeln på ett hållbart sätt. Med ett elavtal hos oss får du förnybar energi från en gård nära dig som du själv väljer. Intäkterna för elen går till den producent du ​själv ​väljer.