Att vara klimatsmart ska vara enkelt

Att byta elbolag ska vara enkelt

Verve är enkelt

 

Många har ställt oss frågan varför det är så jobbigt att byta elbolag. Ofta kommer också bindningstid och varför den existerar upp som samtalspunkt. Jag tänkte kort besvara dem båda och sen ge er en enkel steg för steg till hur ni kan bidra till en mer klimatsmart värld genom att stödja småskalig närproduktion av el.

 

Svaren är: det borde det inte vara, men tyvärr lider elmarknaden av en eftersatt administration och informationsdelning och bindningstid är förlegat och borde mycket riktigt inte finnas alls. Ser inte kunderna värde nog i att nyttja ens tjänst bör de slippa gärna på sekunden (eller nåja, så snabbt som möjligt iallafall).

 

Så hur gör du för att bli mer klimatsmart och för att stödja din hembygds småskaliga producenter av el?

 

1

Kika på vår film så att du förstår varför du byter elbolag. Elen i dina uttag kommer att göra exakt samma sak som om du köpte el från ett av de mindre klimatsmarta bolagen, men den kommer kännas lite mer omtänksam. Vi tycker nämligen det är viktigt att du förstår att du bidrar och att det har betydelse.

 

2

Klicka på Bli Kund och välj sedan en av våra producenter. Våra producenter är våra hjältar; de är personer som aktivt valt att bidra till att minska sitt ekologiska fotavtryck genom att producera sin egen, småskaliga el. När du blir kund hos oss går intäkterna från din elförbrukning helt och hållet till den producent du valt. Vi tror nämligen att det ger ett incitament för fler att närproducera småskalig el. Vill du lära känna dem lite bättre innan du väljer så klicka på ”Läs Mer”.

 

3

Fyll i uppgifterna i fälten. Förnamn, efternamn och fullständig adress är egentligen inte så konstigt (utan dessa vet vi ju inte vem som köper elen och vart den ska) men en del undrar varför vi vill ha e-postadress och telefon. E-post vill vi ha för att vi tror på att minska pappersförbrukningen så mycket det går. Om vi ska skicka ut någon information till dig så gör vi det helst så miljövänligt som möjligt. Telefonnumret för de tillfällen, även om de är sällsynta, då vi behöver kontakta er direkt. Inget av dessa fält är obligatoriska, om man saknar e-post eller telefon kan man ändå vara klimatsmart i sitt val av elbolag.

Klicka här för att läsa mer

Om du vet hur många kilowattimmar du förbrukar per år eller har stenkoll på din månadskostnad för el så kan du göra en enkel jämförelse för att se hur din månadskostnad med Verve kommer att bli. Vet du inte din exakta förbrukning kan du välja ett alternativ som passar dig som exempel; liten lägenhet, stor lägenhet, radhus eller villa. Då får du åtminstone en aning om vad din ungefärliga månadskostnad landar på.

 

4

Klicka i rutan ”Jag godkänner villkoren och hantering av personuppgifter” och klicka sedan på ”Kom igång”. Om du vill veta mer om vad villkoren innebär så klickar du på länken i texten. Du får upp ett nytt fönster med en god bit litteratur.

 

5

Efter det är det vår tur att jobba. Vi hämtar uppgifter från ditt nuvarande elbolag om anläggningsnummer och avtalstid. Sen byter vi till Verve sömlöst då ditt nuvarande elavtal går ut. Du behöver inte göra nånting mer – enkelt, helt enkelt!

 

Slutligen: Om du behöver hjälp eller råd under ditt besök på vår hemsida så chatta gärna med oss.

 

Närproducerat, småskaligt och klimatsmart!

Verve utmanar marknaden med ett nytt sätt att köpa och sälja el - som sluter cirkeln på ett hållbart sätt. Vi är en del av E.ON och med elavtal hos oss får du förnybar energi från en gård nära dig, som du själv väljer. Påslaget på elen går till den producent du själv väljer.