Var du en av dem som antingen fick eller köpte en egen variant av förra årets julklapp?

I så fall kan du skatta dig lycklig! Naturvårdsverket erbjuder nämligen från och med den första februari i år möjligheten att ansöka om en elcykelpremie.

 

Premien omfattar upp till 25% av kostnaden för cykeln, inklusive moms, så länge summan inte går över 10.000 SEK.

Värt att veta är att bidraget endast gäller köpta fordon, och inte fordon som hyrs, leasas eller din hemmatrimmade racercykel. Fordonen behöver vara CE-märkt, eller följa standarden SS-EN 15194. Är du osäker på vad som gäller för din nyinköpta pärla, så hör med din återförsäljare.

 

Har du barn som är under 18 kan de tyvärr inte själva ansöka, utan man måste vara över 18 år och folkbokförd i Sverige

 

Ansökan görs enkelt via naturvårdsverkets hemsida och ditt eget bankId. Har du inget bankId går det även att ladda ned en blankett som sedan kan skickas till Naturvårdsverket.

Ansökan ska innehålla kopia på kvittot, ramnummer på cykeln, eller annan fordonsidentifikation som garantbevis.  

Till alla opportunister där ute kan vi meddela att var enskild person endast kan ansöka om ett bidrag. Tröttnar på din elcykel, och beslutar dig för att lämna tillbaka den, är du även skyldig att lämna tillbaka bidraget.

 

I stort så tycker vi på Verve att detta är ett fantastiskt roligt initiativ, både för hälsa och miljö!

Ta chansen att cykla Skåne runt i sommar, och hälsa på våra lokala elproducenter!

Närproducerat, småskaligt och klimatsmart!

Verve utmanar marknaden med ett nytt sätt att köpa och sälja el - som sluter cirkeln på ett hållbart sätt. Vi är en del av E.ON och med elavtal hos oss får du förnybar energi från en gård nära dig, som du själv väljer. Påslaget på elen går till den producent du själv väljer.