Vi på Verve hade inte funnits till om det inte hade funnits flera eldsjälar som beslutat sig för att producera egen el.

Nu visar en undersökning som Novus gjort att intresset för att producera egen el ökar allt mer.

 

71% av alla tillfrågade i undersökningen var positiva till att betala mer för en bostad om det ingick solpaneler. Detta går i linje med tidigare undersökningar som visat att solceller ligger i topp för vad fastighetsägare är beredda att betala en extra kostnad för.

 

85% av de tillfrågade sa sig vara positivt inställda till solenergi. Detta även om 14% inte var beredda att betala mer för att själva producera el. Om det nu ändå hade funnits ett sätt att dra nytta av egenproducerad solenergi, även om man själv inte har vilja eller möjlighet att installera det själv…  

 

Undersökningen visade att vi på Verve inte är ensamma om att tycka dessa eldsjälar är fantastiska människor. När de blev ombedda att beskriva den typiske ägaren av solpaneler, använde de genomgående ord som “miljömedveten” “smart” “och “ekonomisk”.

 

Kombinationen av enkelheten och möjligheten att bli delvis självförsörjande, i varje fall under de ljusare delarna av året, uppfattar många som attraktivt. I takt med att själva solpanelerna fortsätter att utvecklas är jag övertygad om att intresset kommer fortsätta öka, säger Fredrik Landahl, vd för Fortum elhandelsbolag.

 

Är du en av de 14% som tycker som vi, så kika in på vår hemsida. Du kanske faller för några av våra miljömedvetna, smarta, och ekonomiska elproducenter!

 

I undersökningen tillfrågades över 1 00 personer från den svenska allmänheten i åldrarna 18–79 år.

 

Närproducerat, småskaligt och klimatsmart!

Verve utmanar marknaden med ett nytt sätt att köpa och sälja el - som sluter cirkeln på ett hållbart sätt. Vi är en del av E.ON och med elavtal hos oss får du förnybar energi från en gård nära dig, som du själv väljer. Påslaget på elen går till den producent du själv väljer.