Vi vill ta tillfället i akt att ta er med på en ”virtuell” tur till en av våra hjältar, Magnus Linde.

 

Strax väster om en av den skånska myllans många småorter, Klågerup, ligger Vinninge. Vinninge är i all mening gårdar av olika storlek vackert belägna i ett typiskt skånskt landskap. Inga berg eller täta skogar, bara små kullar och Sveriges mest bördiga jordar. Perfekt för lantbruk och perfekt för vindkraft. Det plana landskapet gör blåsten påtaglig men också värdefull för att kunna skapa småskalig och lokalproducerad energi.

 

För ett antal år sedan byggde Magnus Linde, tillsammans med ett par av sina grannar ett vinkraftverk för att bli mer självförsörjande. Magnus har en stor passion för förnybart och han var drivande i projekteringen av vindkraftverket som han är delägare i. ”Det fina med detta är att ta en naturresurs och bruka den. Vinden gör jobbet åt en, säger Magnus.” Anledningen var likadelad mellan ekonomi och ekologi, så som den ofta är.

 

För Magnus är det viktigt att behandla naturen och våra gemensamma resurser med respekt. Det kommer sig kanske av att vara uppvuxen med jordbruk, men präglar också val som Magnus och hans frun Josefin gör i vardagen. Typiska sådana val är att försöka vara mer klimatsmarta och mindre påfrestande för vår moder jord.

 

Magnus och Josefin bor med sina barn Lycke och Liv i ett renoverat, mindre hus, daterat 1909. Magnus är född och uppvuxen i byn och även om han lämnade Skåne för att studera så ville han tillbaka till landet. Familjen såg potentialen i en nedgången lada utan avlopp eller vatten och efter omfattande renovering blev det både ett hem för familjen och en arbetsplats för Magnus. Från gården säljer Magnus utrustning till kabelsökning samt har maskinuthyrning.

 

Vi är både glada och stolta över att Magnus valt oss på Verve. För oss är han en riktig superhjälte – inte för att han förändrar världen utan för att han bidrar med det han kan för att vi ska få ett mer klimatsmart och hållbart samhälle. Ingen av oss kan ensamma göra allt, men tillsammans kan vi bli helt förnybara. Vi tror att en bra väg är att satsa på småskalig och lokalproducerad energi. Vi hoppas att du håller med.

 

Vill du vara med och bidra till en mer hållbar värld så kika in på vår hemsida och byt till el direkt från Magnus bakgård. Vi vet att el är trist men ett gott samvete är ganska kul.

 

God fortsättning på 2018!

Närproducerat, småskaligt och klimatsmart!

Verve utmanar marknaden med ett nytt sätt att köpa och sälja el - som sluter cirkeln på ett hållbart sätt. Vi är en del av E.ON och med elavtal hos oss får du förnybar energi från en gård nära dig, som du själv väljer. Påslaget på elen går till den producent du själv väljer.