Cyklisternas många hälsofördelar

Att det är häftigt att cykla är ingen nyhet för oss i Norden, men det är härligt att se att resten av Europa och även Storbritannien börjar vakna upp till detta faktum. Nu när det blir mer och mer tydligt att vi alla har mycket att tjäna på en bättre miljö och bättre fysisk hälsa så är det underbar att se cykelns ökade popularitet. Oavsett om du använder en vanlig elcykel eller en hopfällbar elcykel, så tycker vi att du redan har vunnit första pris!

Cykling kan förbättra din hälsa avsevärt och motarbeta allvarliga sjukdomar som stroke, hjärtinfarkt, vissa typer av cancer, depression, diabetes, fetma och artrit. Framför allt är det roligt sätt att komma i form på som också är otroligt praktiskt eftersom man kan färdas långt på ett väldigt effektivt, energisnålt och miljövänligt sätt. Om man jämför med löpning så orsakar cykling mycket mindre belastning och skador, vilket gäller de flesta andra träningsformer. När du cyklar använder du de viktigaste muskelgrupperna när du trampar.

Det är också väldigt enkelt att cykla, vilket betyder att det är mer tillgängligt för en övergripande del av populationen. De allra flesta kan lära sig att cykla oavsett hur gamla de är. Och när man kommer ihåg med cykling ökar man sin uthållighet, styrka och kondition. Som cyklist kan du dessutom välja din intensitet och ta hänsyn till din hälsa och förmåga. Så istället för att sitta bakom den där bilratten så är det bättre att hoppa upp på sadeln – alla dagar i veckan.