Elcykel, elsparkcykel eller elbil?

Även om en bil som går på bensin eller diesel inte längre känns som ett godtagbart alternativ kan det vara svårt att veta vad man ska välja istället. Tre populära elfordon är elcyklar, elscootrar och elbilar. Elcykeln är ett jättebra alternativ för personer som gillar att cykla men gärna vill ha lite hjälp på traven vissa dagar. En elcykel får ha en motor på upp till 250 W och den finns bara till för att förstärka trampningen. Det är alltså inte som en moped där man inte rör på benen och därför är elcykeln ett bra fordon för de som fortfarande vill röra på sig – det är bra för hälsans skull!

Men å andra sidan kan det vara skönt att slippa trampa och då kan vi tipsa om en elsparkcykel istället. Detta elfordon kallas också för elscooter och det är en eldriven sparkcykel som man glider fram längs gatorna på utan att behöva sparka sig fram. Dessa motordrivna elfordon kommer i många olika varianter och de är väldigt populära just nu. För att kunna köras lagligt som en cykel måste man hålla sig under 20 km/h, men det finns många elsparkcyklar som går i 40-60 km/h.

Om man har en hel familj att transportera från ett flertal destinationer på daglig basis så räcker det nog inte med en elscooter eller cykel, vilket för oss till det tredje alternativet: elbilen. Detta är en ordentlig investering som passar personer som behöver ha ett mer substantiellt fordon och utbudet av elbilar växer varje år som går.