Generera förnybar energi på segelbåten

Det finska företaget Remoran Oy har utvecklat en lösning som gör att man kan generera el när man är ute och seglar. Uppfinningen, som går vid namn Remoran Wave 3, är en hydrogenerator. Denna generator har batterier som lagrar och förser båtens utrustning med el under seglatsen, till exempel kylskåp och båtens navigationssystem. Även om man har varit ute och seglat en hel dag så kan man lägga till på kvällen när man kommer fram till hamnen med totalt fulladdade batterier, vilket är en ren dröm för vana seglare, som annars får spendera tid och energi på att ladda batterierna.

Remoran Wave 3 installeras i aktern och direkt när båten börjar röra sig kommer turbinen igång och börjar snurra, vilket producerar er som sedan lagras. Generatorns laddare kallas för Remoran Charger 300W och den omvandlar energin till en spänning som är lämplig för båtens batterier. Generatorn kan lätt anpassas till olika typer av segelbåtar och det är en fantastisk uppfinning som hjälper båtägare att vara självförsörjande på el när de är ute till havs.

Så när du funderar på att köpa en ny seglarjacka + flytväst kanske du kan tänka tanken lite längre och investera i en spännande lösning som hjälper dig att producera förnybar energi på båten. Vi har alla samma mål, vilket att är njuta av den vackra planeten vi bor på och samtidigt behandla den väl och ta hand om jordens resurser. Med häftiga uppfinningar från företag som Remoran Oy kan båtägare få ut mer av sina seglatser och vara energismarta på samma gång.