Hur tar du enklast hand om dina växter?

En vacker och prunkande trädgård är det många som drömmer om och att ha massor av krukväxter inne skapar en trevligt atmosfär.

Men hur tar du egentligen hand om dina blommor? Får de all den kärlek och skötsel de behöver, eller upplever du att du ligger ständigt efter när det gäller skötsel av krukväxter och trädgård?

I så fall är du inte ensam. Lyckligtvis finns en hel del saker du kan göra för att göra livet som hobbyträdgårdsmästare lättare.

Välj rätt växter

En del människor kommer aldrig ihåg att vattna sina krukväxter innan det är för sent, eller nästan för sent. Andra kan helt enkelt inte få nog av växt- och trädgårdsskötsel. De flesta befinner sig någonstans mittemellan.

Oavsett din personlighet är det en bra början att välja växter som passar din stil och som du klarar av att hålla vid liv utan att slå knut på dig själv.

Det finns tåliga växter, som klarar sig länge utan vatten och det är inte bara kaktusar. Det finns också växter som kräver enormt mycket skötsel och de som behöver lite lagom.

Läs på innan du köper växter, så blir det lättare för dig att göra vettiga val.

Automatisera

Det finns bra system för bevattning som sköter sig själv, både för krukväxter och för trädgården. Du hittar ett stort urval i trädgårds- och byggvaruhandeln. Där hittar du också fiffiga system för att automatiskt tillföra växtnäring och massor av andra bra produkter.

Ta in hjälp

Har du en stor trädgård eller mycket krukväxter är det inget fel i att ta in professionell hjälp. Tack vare ROT- och RUT-avdragen har det blivit allt vanligare med företag som erbjuder växt- och trädgårdsskötsel som tjänst och det är ett alldeles utmärkt sätt för dig som inte hinner att ändå ha det grönt och skönt hemma.