Så byter du till grön el

Hållbara tips till dig med barn

Livet kan kännas ganska komplext och med artiklar som är väldigt motsägelsefulla kan det ibland vara svårt att veta vilka företag man ska stötta, vad man ska undvika och köpa och hur man kan förändra sitt liv för att helt enkelt leva mer grönt. En sak som är säker är dock att elektriciteten som vi använder i världen, genererar en väldigt stor mängd utsläpp.

Vill du försöka leva mer smart är det därför detta som du bör prioritera och se över. I många fall kan du också spara pengar genom att se över och byta din elleverantör, pengar som du istället kan lägga på roligare saker som till exempel spahotell i Sverige eller att få ditt hem ännu mera grönt.

Kontakta din leverantör

Första steget är alltså att kontakta din elleverantör för att säkerställa vart deras el kommer ifrån och om du kanske isåfall behöver byta leverantör till någon som är mer grön. Det finns mängder av hemsidor som du kan använda dig av och som listar gröna bolag i din närhet. Har du möjlighet att installera solceller på taket, kommer detta också att vara ett smart val.

 

Tänk på hur mycket el du använder

Men mängden el du använder i hushållet kanske också behöver ses över. Vad ligger din elkonsumtion på i snitt och finns det någonting som du kan göra för att använda mindre el. En mindre sak att tänka på och som också kommer spara dig pengar är att inte ha kontakter i uttagen när du inte använder dem. Så dra ur kaffemaskinen och laddaren när den inte används. Du kommer spara energi och brandrisken blir också betydligt lägre.