Små insatser i vardagen för naturen

När funderade du senast på vad du kan göra i din vardag för att hjälpa oss till en bättre miljö? Med ganska liten ansträngning kan alla göra något även om du själv inte tror det. Att börja panta flaskor är en bra start. Flaskorna som samlas in blir till nya flaskor och kan återvändas gång på gång. Det är ett litet arbete för dig som individ men om alla gör det blir det en stor insats för naturen och miljön.

Om du åker mycket bil kan du fundera över om en elcykel skulle fungera som alternativ ibland. Skillnaden mot en vanlig cykel är elmotorn som laddas när du trampar och som kan hjälpa dig uppför jobbiga backar och när du cyklar i motvind. Om du laddar din elcykel hemma kan du utan problem cykla till jobbet utan att anstränga dig så att du blir varm och svettig.

Idag finns många smarta lösningar inom området förnybar energi, som är lätta att missa när du kör på i gamla hjulspår och inte har tid eller ork att sätta dig in i alla nyheter. Många företag erbjuder dig att leasa elcykel. Det kan vara ett bra sätt för dig som inte vill ligga ute med en massa pengar, eller som helt enkelt bara vill prova om det är någonting för dig. Du slipper dessutom att sköta service och reparationer på egen hand.