Spännande nyheter i elbilsbranschen

Nytt år och nya krafter… förnybara krafter, så klart! Idag ska vi kika på det senaste i elbilbranschen och luska ut vilken elbil som är bäst i början av 2021. En stor favorit just nu är BMW iNext och tillverkaren har till och med gått ut och sagt att detta förmodligen kommer att bli deras flaggskeppsmodell. Med självkörning till nivå 3 och en räckvidd på 600 km ryktas det även att denna moderna skapelse kommer kunna köra 50-60 mil på en laddning.

Detta är en glidar-bil som inger känslan av att man sitter i sitt eget vardagsrum och har det riktigt bekvämt med underhållning, självkörning och andra bekvämligheter. Vi hoppas att folk inte har det så skönt att de somnar bakom ratten. Ratten har två olika lägen. I “Boost”-läget har både ratten och skärmarna en vanlig position, medan ratten drar sig tillbaka lite i “Ease”-läget för att skapa mer plats för föraren.

En annan bil som får mycket uppmärksamhet just nu är Cadillacs nya el-SUV Lyriq. Men vi får vänta till 2022 innan produktionen kommer igång. Detta blir Cadillacs första elbil och vi är alla så otroligt nyfikna på att se vad de har att bjuda på. Bilen har ett batteri på 100 kWh med cirka 550 kilometer i räckvidd.

Vi väntar också på GMC Hummer med 1000 hästkrafter som sägs ha en acceleration på 0-96 km/h (0-60 mph) på 3 sekunder. GM planerar att lansera bilen i slutet av 2021, så vi nöjer oss med att köpa en ny seglarjacka från Sail Racing.