“Sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav, det är mina drömmar vävda av.” Ted Gärdestad, såg han in i framtiden? Som du kanske vet ska hela Sverige drivas på förnybar energi till 2030. Det är Naturskyddsföreningens mål och hela Sverige nickar i samförstånd. Stora mål är kraftfulla eftersom de tvingar oss att tänka i nya banor, komma med helt nya lösningar och tänka utanför boxen.

Även om Sverige har ett engagemang och en växande medvetenhet när det kommer till klimatfrågor så är det fortfarande kärnkraften som står för en stor del av vår energitillförsel. När man använder kärnkraft tar man flera risker både gällande natur och människoliv, med tanke på avfallsfrågan och de katastrofala olyckorna som kan uppstå.

Det är viktigt att vi hittar vägar att hantera den verkliga situationen på. Oavsett om man äger ett spa, jobbar i en matbutik eller är student, så kan man hjälpa till med de val man gör i sin vardag. Under sommarhalvåret kan man minska på elkonsumtionen med en solcellpanel på huset!

Här kommer några tips från oss: Åk inte bensindriven bil till jobbet, duscha inte i 20 minuter, återvinn allt som är återvinnbart och undvik material som inte går att återvinna. Kompostera och köp inte mer mat än vad du konsumerar. Lär dig att laga god vegetarisk mat och bjud dina vänner så att de får lära sig hur gott det kan vara med en rödbetsbiff. Många bäckar små bildar verkligen en hel å och vi kan skapa en bättre värld så länge vi inte ignorerar dagsläget.